Comuna Vulcana-Băi

Județul Dâmbovița

Search
Close this search box.

Schitul Bunea și Mânăstirea Bunea

Denumirea de Schitul Bunea, dar și denumirea de Mânăstirea Bunea apare în decursul timpului în diferite acte oficiale, localnicii însa folosesc de regulă denumirea de Mânăstirea Bunea sau La Mânăstire.

Biserica cu hramul Sf. Treime

Parohia Vulcana de Sus a luat ființă în anul 1908 prin dezlipirea Bisericii din Parohia Cucuteni a cărei filială era până atunci. Biserica veche avea hramul Sfântul Ierarh Nicolae și era așezată în centrul satului, pe un teren situat lângă strada principală donat de ctitorii bisericii.

Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului

Temelia bisericii actuale s-a pus la 2 august 1934; temelia s-a fixat în locul bisericii care a fost mistuită de incendiu. Construcţia s-a terminat în anul 1939.

Centrul Ecumenic Internaţional

Poate cea mai importantă construcție după 1990 este acest complex interreligios de la Vulcana-Băi care este atât un punct turistic atractiv, dar și o așezare interreligioasă interesantă.

Biserica Evanghelică

Existența ei arată încă odată pluralismul religios și toleranța religioasă între locuitorii comunei.

Trasee enduro

Datorită abundenței pădurilor și a dealurilor din zonă în ultimii ani s-au creat condiții foarte bune și pentru concursurile de Enduro, ATV și ciclism montan, acestea atrăgând mulți iubitori ai acestor sporturi din partea locurilor, dar și din orașele din sudul țării.

Turismul balnear

Transformarea satului Vulcana în stațiune balneară s-a făcut treptat odată cu descoperirea izvoarelor cu apă minerală concentrată care conține cantități mari de crom și iod. Prima descriere despre perioada de început a fost făcută în 1902 de Dr. G. T. Zissu. 

Trasee turistice

Traseele turistice pot cuprinde deopotrivă biserici, monumente, dar și pădurile și dealurile din zonă cu priveliștile deosebite care te întâmpină la tot pasul.

Centrul social Vulcana-Băi

Centrul social de sănătate, educație și familie Vulcana-Băi este un lăcaș al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea care urmărește promovarea valorilor care aduc sănătate în domeniile care țin de ființa umană, adică fizic, mental, psihic, al vieții de familie!