Alimentarea cu apă

Este furnizat împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Dâmbovița”. La sistemul de alimentare cu apă potabilă sunt branșate 1.049 gospodării, ce au contract încheiat cu administratorul sistemului.

Sistemul de alimentare cu apă potabilă din comuna Vulcana-Băi este caracterizat prin:

 • racord la sistemul existent de alimentare cu apă din orașul Pucioasa cu stație de pompare ( 1+1) până la rezervorul din comuna Vulcana-Băi;
 • aducțiune în lungime de 7,5 Km;
 • gospodărie de apă (rezervor Franklin Hodge de 750 m3, stație de clorinare);
 • rețea de distribuție în lungime de 32,2 Km;
 • hidranți de incendiu în număr de 5;
 • stații de repompare în număr de 7.

Servicii de infrastructură medico-socială

La nivelul comunei funcționează două cabinete medicale individuale, un cabinet stomatologic și două puncte farmaceutice. Activitatea medicală este asigurată de doi medici de familie și un medic stomatolog.
Starea de sănătate a populației este în general bună, poate și datorită zonei cu un procent mic de poluare. Există însă și cazuri de îmbolnăviri, datorate lipsei controlului medical anual, pe care fiecare persoană trebuie să-l efectueze, pentru a depista din timp boala dar și alimentației proaste, deficitară în proteine, dar bogată în grăsimi.

În comună există un cabinet medical veterinar care are ca obiectiv:
a) realizarea activităților sanitare-veterinare de interes public național, prevăzute în Programul acțiunilor strategice de supraveghere, profilaxie și combatere a bolilor la animale, de prevenirea transmiterii de boli de la animale la om și protecția mediului, aprobat prin Ordin al ministrului agriculturii și alimentației;
b) efectuarea acțiunilor de depistare, imunoprofilaxie și combatere, susținute financiar
de către stat;
c) catagrafierea efectivelor de animale din gospodăriile populației;
d) apărarea sănătății animalelor și prevenirea transmiterii de boli de la animale la om.

Sistemul de iluminat public

Sistemul de iluminat public are o lungime de 20,5 km, fiind compus din:

 • 615 aparate de iluminat echipate cu LED-uri 30W;
 • durata de viață sursa LED >50000 ore;
 • 5 stâlpi lampadari;
 • 75 de stâlpi metalici H=5m;
 • 18.833 ml de rețea TYIR OlAl 1×25+1x16Al;
 • linie electrică subterană LES -2.150m;
 • 5 puncte de aprindere.

Zona pentru spatii verzi, agrement și sport, plantații de protecție este reprezentată, la nivelul Comunei Vulcana-Băi, după cum urmează: un parc comunal și 3 parcuri pentru copii.
La nivelul Comunei Vulcana-Băi funcționează un serviciu de pază și ecologizare, acesta nefiind însă dotat cu sistem de supraveghere video.
Pe raza Comunei Vulcana-Băi mai sunt oferite următoarele servicii: telefonie fixa și mobilă, TV prin cablu și Internet fix și mobil.

Alte servicii

 1. Serviciul public de transport, după caz, furnizat de
  a. Primăria comunei, transport școlar;
  b. Drăghici Cornel PFA – transport în regim de taxi.
 2. Serviciul public de salubrizare, furnizat de Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Managementul Integrat al Deșeurilor județul Dâmbovița”;
 3. Serviciul public de administrare a domeniului public al comunei Vulcana-Băi sunt furnizate de autoritățile administrației publice locale prin administrare directă.
Sari la conținut